22, 23 & 24 Februari 2019, Pesthuys Maastricht

Reprise: 21 & 28 Juni 2019, Pesthuys Maastricht

“Twijfel kan een even krachtige en overweldigende band zijn als zekerheid. Als u zich verloren voelt, dan staat u niet alleen.”

Naar ‘Doubt’ van John Patrick Shanley speelt Papaver het stuk ‘Schemer’, over twijfel aan de ander en aan jezelf, over waarheid en vermoeden. Want bij wie kan je de schuld neerleggen als iedereen schuldig is?

-De Bronx, USA, 1964-
Een katholieke basisschool waar nonnen en priesters nog de scepter zwaaien. Aan het hoofd van de school staat Zuster Aloyisius, een strenge non die waarde hecht aan regels, orde en het op lengte houden van je nagels. Elke zondag luistert de gehele school naar de preek van Pater Flynn. Hij houdt zijn nagels graag wat langer. Wanneer ook Donnay Muller, een donkere jongen, naar de school komt krijgt Pater Flynn een bijzondere interesse in hem. Maar zuster James, docente op de school, ruikt na een gesprek tussen Donnay en Flynn alcohol in de jongen zijn adem. Dan besluit ze dit aan de hoofdzuster te melden.

‘Schemer’ is een voorstelling die zoekt naar contrasten in een tijd waarin alles zwart-wit lijkt te zijn, de twijfel om zich heen slaat en de lijn tussen goed en kwaad steeds dunner lijkt te worden.

Regie/Vormgeving: Jelle Stiphout
Tekst: John Patrick Shanley
Vertaling: Anny Sempels
Spel: Lucie Vrinzen, Natalja Sarneel, Harry Römgens, Marlies Harings-Damoiseaux

kaarten via: www.toneelgroeppapaver.nl